Kalcioni kaimiškai

Ingridientai:
300g picos tešlos,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
keletas grybų,
čiobrelių.

Įdarui:
4 kiaulienos dešrelės su prieskoniais,
300g ožkos sūrio,
6 – 8 džiovinti pomidorai,
130g šiaudeliais pjaustytų grybų,
2 susmulkinti džiovinti raudonieji ankštiniai pipirai,
plaktas kiaušinis glazūravimui.
Gaminimas
Ištepkite dvi kepimo skardas. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus. Nulupkite dešreles, supjaustykite smulkiais gabalėliais ir sudėliokite ant tešlos gabalėlių taip, kad mėsos įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą palikite tuščią). Supjaustykite sūrį stambiais gabalėliais ir sudėliokite ant dešrelių sluoksnio. Supjaustykite džiovintus pomidorus, sunaišykite juos su grybais ir pipirų gabalėliais, šiuo mišiniu apibarstykite sūrio sluoksnį. Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų lyg voke. Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute. Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių).

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!