Kalcioni su svogūnų įdaru

Ingridientai:
300g picos tešlos,
šaukštas alyvuogių aliejaus,
2 plakti kiaušiniai glazūravimui,
2 svogūnai arba porai,
alyvuogių puselių.

Įdarui:
3 šaukštai alyvuogių aliejaus,
2 nedideli šiaudeliais supjaustyti svogūnai arba porai,
didelis šiaudeliais supjaustytas raudonasis svogūnas,
0,5 stiklinės balto sauso vyno,
0,5 stiklinės grietinėlės,
druskos,
pipirų,
maltų muskato riešutų,
130g supjaustytų alyvuogių.
Gaminimas
Įkaitinkite pusę kiekio aliejaus ir apie 10 min. kepinkite jame svogūnus (porus), kol šie suminkštės. Padidinkite ugnį, įpilkite vyno ir kaitinkite, kol mišinys pasidarys beveik sausas. Sumažinkite ugnį, supilkite grietinėlę, įberkite pipirų, druskos, muskato riešutų. Troškinkite tol, kol mišinys įgaus rausvą atspalvį. Likusiu aliejumi sutepkite kepimo skardą. Padalinkite tešlą į 2 lygias dalis.

Kepimo skardos paviršių apibarstykite miltais. Iškočiokite abu tešlos gabalus į 25 cm skersmens paplotėlius, apibarstykite juos miltais. Tešlos paviršių apšlakstykite trupučiu aliejaus. Sudėkite gautą įdarą ant tešlos paplotėlių taip, kad įdaras būtų išdėstytas ant vienos paplotėlio pusės (kitą paplotėlio pusę palikite tuščią). Tešlos kraštus sudrėkinkite vandeniu, po to perlenkite tešlą taip, kad įdaras atsidurtų lyg voke. Tešlos kraštus atidžiai sulipinkite šakute. Sudėkite tešlą į kepimo skardą, ištepkite kiaušiniu ir peiliu padarykite 2 – 3 įpjovas, kad įdaras galėtų “kvėpuoti”. Kepkite 20 minučių orkaitėje (220 laipsnių). Papuoškite alyvuogių puselėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!