Karameliniai apelsinai

Ingridientai:
4 apelsinai,
150g miltinio cukraus,
300ml vandens,
pusė šaukštelio smulkiai supjaustytų imbierų,
sviesto skardai patepti,
grietinėlės papuošti,
Gaminimas
1. Skardą patepame sviestu. Aštriu peiliu nulupame apelsinus ir pašaliname baltą plėvelę.
2. Cukrų suberiame į didelį puodą, nustatome mažą kaitrą ir maišydami kaitiname, kol cukrus pradeda tirpti, užverda ir virsta aukso spalvos karamele. Nukaičiame.
3. Į skardą įdedame 4 šaukštus karamelės. Paliekame sustingti.
4. Į puodą įpilame 300ml vandens. Suberiame imbierus ir nustatome mažą kaitrą. Maišydami verdame, kol masė tampa panaši į sirupą.
5. Sudedame apelsinus. Pridengę verdame apie 5 minutes. Paliekame atvėsti sirupe.
6. Skardoje sustingusią karamelę sulaužome gabalėliais ir tiekiame su apelsinais. Papuošiame plakta grietinėle.

Pastabos:
cukrus greitai svyla, todėl jį kaitiname tik nustatę labai mažą kaitrą. Grietinėlę galima pagardinti šokolado gabalėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!