Karšio kukuliai

Ingridientai:
1 kg karšio,
l-2 riekelės pyrago,
1/2 stiklinės grietinėlės,
2 kiaušiniai,
prieskonių (pipirų, muskato, mairūno),
prieskoninių daržovių (morka, salieras, svogūnas, gelteklė),
druskos,
20 g sviesto kukuliams užpilti.
Gaminimas
Iš žuvies išimami kaulai, mėsa supjaustoma gabalais ir, pridėjus išmirkyto ir nuspausto pyrago, sumalama. Į masę sudedamas svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas ir kitos pakepintos prieskoninės daržovės, malti prieskoniai, žali kiaušiniai, supilama
grietinėlė, pasūdoma, viskas išmaišoma ir daromi nedideli kukuliai. Jie verdami žuvies kaulų sultinyje. Išvirę kukuliai išgriebiami, užpilami sviestu ir apibarstomi susmulkintais petražolių lapeliais. Valgoma su virtomis bulvėmis, žirneliais, morkomis.

Žuvies masė gali būti verdama voleliu suvyniota į marlę. Tada, nuėmus marlę, supjaustoma griežinėliais ir patiekiama taip kaip ir kukuliai.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!