KAVOS TORTAS

Ingridientai:
Tešla:
8 tryniai
240 g cukraus
160 g miltų
1 citrinos sultys
9 plakti baltymai

Kremas:
30-40 g naturialios kavos užpilo
3-4 šaukštai cukraus
3 tryniai
2 kiaušiniai
300 g sviesto

Punšas:
1/2 stiklinės vandens
60 g cukraus
1 apelsino sult
Gaminimas
Trynius ištrinti su cukrumi, įpilti citrinos, gerai išplaktus baltymus, miltus ir atsargiai sumaišyti. Tortinę iškloti popieriumi (rato formos), patepti sviestu ir supilti tešlą. Kepti įkaitintoje orkaitėje 40-45 min., geriausiai dieną preieš ruošiant tortą. Indelyje užplikyti stiprią kavą, pasaldinti, uždengti. Pašildyti ir perkošti. Ant garų ištrinti kiaušinius ir trynius su cukrumi, skirtus kremui. kai masė sutirštės, truputį įpilti kavos užpilo. Gerai ištrinti sviestąą ir sumaišyti su atvėsusia mase. Visąą laiąką maiššant, pilti likusįįįįį kavos užžpąilą.ąąąąą Pyragą padalyti į tris dalis, kiekvieną blyną pažššlakstyti pušnšššššu (sumaišyti visus punšui skirtus produktus), paetepti kremu ir sudėėti vieną ant kito. 20 min. įdėėti į šaldytuvėą, papuošti plakta grietinėle, džiovintais vaisiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!