Kiauliena, kepta su obuoliais ir slyvomis

Ingridientai:
2,5 kg kiaulienos be kaulo,
3 skiltelės česnako,
šaukštas aliejaus,
100 g juodųjų slyvų,
ketvirtis šaukštelio malto cinamono,
ketvirtis šaukštelio maltų gvazdikėlių,
5 obuoliai,
3 šaukštai maderos,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.
Gaminimas
Česnaką nulupame ir smulkiai supjaustome. Slyvas taip pat supjaustome. Obuolius perpjauname per pusę, išpjauname sėklalizdžius ir dalį minkštimo. Kiaulieną dedame į kepimo formą. Įpjauname per visą odelę (viršų ir šonus). Į įpjovas įdedame česnako. Ant viršaus užpilame aliejaus, pasūdome, pagardiname pipirais. Kepame 190 laipsnių karštumo orkaitėje apie 3 valandas.

Slyvas sumaišome su prieskoniais. Šiuo mišiniu įdarome obuolius. Likus 45 minutėms iki kiaulienos kepimo pabaigos, į formą sudedame įdarytas obuolių puseles. Jeigu kiauliena pradeda svilti, pridengiame folija. Kiaulieną ir obuolius išimame iš formos. 10 minučių paliekame atvėsti, paskui supjaustome.

Į puodą supilame vyną ir kiaulienai kepant išsiskyrusias sultis. Pakaitiname. Tiekiame su supjaustyta kiauliena ir įdarytomis obuolių puselėmis.

Pastabos:
Mėgstantieji saldoką kiaulieną, naudokite medų, vaisius ir prieskonius -jie suteiks mėsai savito aromato. Galima tiekti su bulvėmis. Savo jos kopūstais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!