Kiauliena su jogurto padažu

Ingridientai:
Tešlai:
500 g druskos,
350 g miltų,
2 kiaušinių,
50 ml vandens.

Kepsniui:
1 kg kiaulienos kumpio arba sprandinės,
maltų juodųjų pipirų,
druskos.

Padažui:

8 valg. šaukštų įvairių kapotų žalumynų,
150 g jogurto,
100 g grietinės,
1 česnako skiltelės,
citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos ir cukraus.
Gaminimas
Druską sumaišykite su miltais, 50 ml vandens ir kiaušiniais. Įberkite pipirų ir užminkykite tešlą. Mėsą įtrinkite druska ir pipirais ir apibarstykite 4 valg. šaukštais kapotų žalumynų. Tešlą iškočiokite, į ją susukite mėsą ir padėkite siūle žemyn į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite 2 valandas 30 minučių.

Likusius žalumynus sumaišykite su jogurtu ir grietine. Česnaką nulupkite ir sutrinkite rankiniu presu ir sudėkite į padažą. Pagardinkite druską, pipirais, cukrumi ir citrinų sultimis. Iškepusią mėsą išimkite iš orkaitės ir palikite keletui minučių. Po to mėsą išimkite iš tešlos “kailinių”, supjaustykite ir patiekite su jogurto padažu. Garnyrui galite patiekti virtas ankštines pupeles.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!