Kriaušių, pankolių ir graikinių riešutų salotos

Ingridientai:
6 porcijos
60 g graikiškų riešutų,
125 g gorgonzolos sūrio,
60 ml (4 šaukštai)
raudonojo vyno acto,
75 ml (5 šaukštai)
alyvuogių aliejaus,
1 didelis pankolis (apie 375 g),
3 prinokusios kriaušės,
1 citrina.
Gaminimas
Paskrudinkite graikiškus riešutus 180 laipsnių karštumo orkaitėje 5-8 minutes, kol pasidarys traškūs. Nulupkite gorgonzolos sūrio luobelę, sūrį sutrupinkite pirštais. Trečdalį jo sudėkite į dubenėlį su raudonojo vyno actu.

Po truputį įplakite aliejų, kad padažas sutirštėtų. Sudėkite likusį sūrį. Pasūdykite pagal skonį. Nupjaustykite pankolio lapkočius ir kietas išorines vietas ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Kriaušes nulupkite, perpjaukite pusiai ir išimkite sėklides.

Kriaušes supjaustykite plonomis riekelėmis ir išspauskite ant jų citriną, kad nepakeistų spalvos. Lėkštėse pakaitomis išdėliokite pankolio ir kriaušių riekeles. Apibarstykite graikiškais riešutais ir užpilkite gorgonzolos sūrio padažu. Papuoškite pankolio lapeliais, kad patiekalas būtų spalvingesnis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!