KUOJA, KEPTA POMIDORŲ PADAŽE

Ingridientai:
1 kg žucies
500 g pieno
1/4 citrinos
kiaušinis
šaukštas sauso baltojo vyno
2 šaukštai miltų
pyrago džiūvesėlių
3 šaukštai susmulkintų rūgštynių
60 g sviesto
maltų pipirų
druskos

Gaminimas
Į pieną įspauskite citrinos sultis, supilkite vyną, įberkite pipirų ir gerai išmaišykite. Tame skystyje 1,5 val. mirkykite stambias kuojas be galvų ir uodegų, išdarinėtas, neplautas, o tik nušluostytas. Išmirkusiais vėl nušluostykite, pasūdykite, pavoliokite plaktame kiaušinyje, paskui miltuose su grūstais džiūvėsėlias ir, apibėrę susmulkintomis rūgštynėmis, kepkite svieste. Iškepusią žuvį apipilkite pomidorų padažu, karštą keptuvęę uždenkite dangččiu ir palaikykite dar 5-7 min.
Tiekiama su virtomis bulvėmis arba aliejuje iššmirkytomis, ant pagaliukų susmegtomis ir ant laužžo keptomis pyrago riekutėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!