Lazanija su jautienos ragu

Ingridientai:
1,25 stiklinės baltojo padažo,
9 - 12 lazanijos sluoksnių,
50g tarkuoto "Parmezan" sūrio.

Padažui:
Susmulkintas svogūnas,
Skiltelė česnako,
1 kubeliais supjaustyta morka,
2 šaukštai aliejaus,
225g kapotos jautienos,
150ml raudono vyno,
100ml pieno,
0,5 šaukštelio maltų muskato riešutų,
450g nuluptų ir supjaustytų (arba konservuotų) pomidorų,
šaukštas cukraus,
žiupsnelis druskos,
pipirų,
estragono.
Gaminimas
Aliejuje apkepinkite svogūną, česnaką, morkas, ir salierą, kol daržovės suminkštės. Sudėkite jautieną ir greitai apkepkite ją, kol apskrus. Supilkite vyną, sudėkite preiskonius ir kaitinkite, kol vynas užvirs. Įpilkite pieną ir suberkite muskato riešutus. Kai pienas pašils, sudėkite pomidorus, suberkite cukrų, ir estragoną. Tuomet padidinkite ugnį ir kaitinkite, kol pomodorai pradės kunkuliuoti, o padažas truputį sutirštės. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 2 valandas, kol skystis išgaruos, o padažas įgaus ryškų atspalvį.

Pagaminkite baltajį padažą. Išvirkite lazanijos lakštelius pasūdytame vandenyje. Išpilkite vandenį ir nusausinkite lazaniją servetelėmis.

Ant riebalais ištepto indo gubriuotu dugnu uždėkite truputį karšto ragu ir uždenkite jį lazanijos lakštais, po to uždėkite mėsos padažo sluoksnį, o ant viršaus - truputį baltojo padažo. Paskutinįjį sluoksnį užbaikite baltuoju padažu. Apibarstykite storu "Parmezan" sūrio sluoksniu ir apiberkite sviesto kubeliais. Kepkite karštoje orkaitėje 230 laipsnių 20 minučių, kol lazanija įgaus gelsvai rudą atspalvį.

Patiekite karštą su šviežiomis salotomis arba prancūziškomis pupelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!