Leipcigietiškos „Paršelių uodegos“

Ingridientai:
40 „Paršelių uodegėlių“:

50 g lydyto sviesto;
100 g cukraus;
Žiupsnelis druskos;
2 arb. š. prieskonių meduoliams
1 arb. š. malto imbiero;
Trinta citrinos žievelė;
2 kiaušiniai;
6 valg. š. baltojo vyno;
300 g miltų;
750 g lydyto sviesto kepimui;
75 g cukraus pudros.
Gaminimas
Tešlai lydytą sviestą, cukrų, druską, prieskonius meduoliams, imbierą, citrinos žievelę, kiaušinius bei miltus sudėti į plakimo dubenį ir minkyti elektriniu maišikliu. Kepimui skirtą lydytą sviestą įkaitinti gruzdintuvėje iki 175°C temperatūros. Ant miltais pabarstytos lentos iškočioti tešlą į 8 mm storio sluoksnį ir supjaustyti 2 cm pločio ir 12 cm ilgio juostelėmis. Jas vynioti ant medinio šaukšto koto ir greitai atsargiai nubraukti į įkaitintus riebalus gruzdintuvėje. „Paršelių uodegėles“ vieną po kitos kepti 3-5 min., kol gražiai parusvės. Paskui dėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai. Pabarstyti cukraus pudra. Patiekti šviežias.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!