Liežuvio drebučiai

Ingridientai:
4 kiaulių arba veršelių liežuviai,
10 virtų kiaušinių,
1 l. sultinio (nuo liežuvių virimo),
2,5 šaukšto želatinos,
2 šaukštai krienų,
truputis svogūnų laiškų, pipirnių.
Gaminimas
Liežuvius išverdame su prieskoniais. Išvirtus liežuvius supjaustome nedideliais kubeliais. Virtų kiaušinių trynius ir baltymus susmulkiname atskirai.

1 stiklinėje sultinio išbrinkiname ir ištirpiname želatiną ir sumaišome su likusiu sultiniu.

Į formą, kurioje gaminsime drebučius, įpilame keletą šaukštų sultinio su želatina. Kai jis pradeda stingti, kuokšteliais įdedame pipirnių.

Ant supjaustyto liežuvio užpilame dalį sultinio ir supilame į formą. Paliekame sustingti.

Kiaušinių trynius sumaišome su dalimi sultinio ir užpilame ant sustingusio liežuvio sluoksnio.

Kiaušinių trynius sumaišome su likusiu sultiniu, pridedame svogūnų laiškų, krienų ir pilame ant sustingusių trynių sluoksnio. 2-3 val. drebučius laikome šaltai.

Patiekiame su krienų ar majonezo padažais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!