Madagaskaro mėsos sklindžiai (Sambos)

Ingridientai:
200 g miltų,
100 g sviesto,
druskos,
vandens,
1 arbatinis šaukštelis kari (indiškų šafranų, raudonųjų pipirų ir kitų trintų prieskonių mišinys),
aliejaus kepimui,
30 g aliejaus,
200 g maltos jautienos,
100 g svogūnų arba svogūnų laiškų,
trintų ankštinių pipirų.
Gaminimas
Iš miltų, druskos, sviesto ir vandens paruoškite trapią tešlą. Suminkykite į rutulį ir palaikykite, kol bus sutaisytas įdaras. Svogūną susmulkinkite, pakepinkite aliejuje (30 g), suberkite kari, sudėkite maltą mėsą; viską gerai sumaišykite, pasūdykite, įberkite pipirų. Mėsą apkepinkite, bet neapskrudinkite.

Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ant miltais pabarstytos lentos ir supjaustykite maždaug 10 cm dydžio trikampėliais. Kiekvieno trikampėlio viduryje padėkite šaukštelį įdaro. Trikampėlio viršūnes užlenkite, kad išeitų dar mažesnis trikampėlis, kraštus sulipinkite, tešlą sudrėkinkite vandeniu. Pašildykite aliejų ir kepkite jame sklindžius 20 minučių, kol gražiai paruduos ir pasidarys trapūs.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!