Maltos kalakutienos kepsnys su džiov. kriaušėmis

Ingridientai:
800 g kalakutienos faršo,
1 kiaušinis,
100 g grietinėlės,
2 batono riekelės,
7-8 džiovintų kriaušių puselės,
Žalių krapų šakelių,
0,5 stiklinės saulėgrąžų,
paukštienos prieskonių,
0,5 arbatinio šaukštelio cinamono,
aliejaus patepimui.
Gaminimas
Kalakutienos faršą sumaišome su kiaušinio plakiniu, grietinėlėje išmirkytomis batono riekelėmis ir prieskoniais.
1/3 dalį taip paruošto faršo sumaišome su kubeliais supjaustytomis kriaušėmis, susmulkintais krapais ir saulėgrąžomis.
Likusias 2/3 faršo padaliname pusiau. Iš vienos dalies ant aliejumi pateptos skardos formuojame apskritą paplotį šiek tiek užriestais galais. Ant jo sudedame faršąą su kriaušėmis ir viskąą užždengiame likusiu farššu. Kepsnio viršš&į#371; pateąpame aliejumi. Kepame 220 C temūūžperatūros orkaitėje apie 1šš vai. Kepdami kas 15 min. palaistome vištienos sultiniu arba pasūdytu ir prieskoniais paskanintu virintu vandeniu.
Kepsnį patiekiame karštą su virtais ryžiais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!