Medumi teptas viščiukas su ožkos sūriu

Ingridientai:
4 porcijoms:

4 vištienos krūtinėlės filė be odelės;
100 g minkšto ožkos sūrio;
4 šviežio čiobrelio šakelės;
1 arb. š. susmulkintų šviežių čiobrelių;
2 valg. š. skysto medaus;
Druska ir juodieji pipirai;
½ arb. š. maltos paprikos (ir dar žiupsnelis papuošimui);
2 storai supjaustyti geltoni ankštiniai pipirai;
2 storai supjaustyti raudoni ankštiniai pipirai;
1 storai supjaustytas raudonasis svogūnas;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Įkaitinkite grilį arba orkaitę. Aštriu peiliu perpjaukite vištienos krūtinėlę išilgai, kad mėsa išsiskleistų. Į vidų įdėkite ožkos sūrio, vieną čiobrelio šakelę, vėl suskleiskite ir sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

Krūtinėlę dėkite į kepimo skardą, aptepkite medumi, pasūdykite druska, pabarstykite pipirais ir paprika. Kepkite 7-8 min. iš vienos pusės, kol gražiai apskrus, tuomet apverskite ir kepkite dar tiek pat. Išimkite medinius smeigtukus.

Svogūnus ir ankštinius pipirus apvoliokite aliejuje ir 3-4 min. pakepkite keptuvėje, kol gražiai pagels. Pabarstykite susmulkintais čiobreliais, sudėkite į lėkštes, ant viršaus dėkite vištieną ir pabarstykite paprika.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!