MEDUOLIAI

Ingridientai:
500 g medaus
75 g kiaulės taukų
1 šaukštas prieskonių meduoliams (cinamonas, muskatas, anyžius, gvazdikėliai, koriandas ir kardamonas)
250 g kvietinių miltų
1 pakelis kepimo miltelių
100 g cukraus sirupe konservuotos citrinos žievelės
100 g valytų m
Gaminimas
Medų išsukite su taukais ir 2 šaukštais vandens. Suberkite prieskonius ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais (truputį palikite citrininos žievelei apvolioti).
Lentą pabarstykite miltais, iš tešlos iškočiokite 1 cm storio lakštą. Tešla išklokite sviestu pateptą ir kepimo popieriumi išklotą skardą. Aštriu peiliu išpjaukite figurėles. Jas patepkite vandeniu ir papuoškite pusiau skeltais migdolais. Migdolus patepkite plaktu baltymu.
Maždaug 25 min. kepkite orkaitėje, įįkaitintoje iki 175 laipsnių. Atauššinkite.
Glajaus paruoššimas : cukraus pudrąą šiįšplakite suąąą dviem baltymais ir sukrėskite ūūį kūgiu susuktą kepiššmo popieriaus lapą. Nukirpkite kūgio galiuką ir išspaustu kremu papuoškite meduolius

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!