MEDUOLIAI SU ŠOKOLADU

Ingridientai:
24 meduoliams

200 g medaus arba melasos
125 g cukraus
65 g sviesto
2 šaukštai pieno
2 kiaušiniai
1/4 buteliuko citrinos esencijos
1/2 šaukštelio kardamono
1/2 šaukštelio malto muskato
1 šaukštelis cinamono
250 g miltų
25 g kakavos
3 šaukštel
Gaminimas
Ant silpnos ugnies, nuolat maišydami, pakaitinkite medų arba melasą su cukrumi, sviestu ir pienu. Kai ištirps, supilkite į dubenį ir palikite, kad atvėstų. Įmaišykite kiaušinius, citrinos esenciją, kardamoną, muskatą ir cinamoną.
Po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Įmaišykite razinas, kapotus migdolus ir citrinos kubelius.
Valgomuoju šaukštu tešlą išdalykite į mažas formeles. Sudėkite į skardą ir pašaukite įį orkaitęę, įįkaitintąą iki 175-200 laipsnių. Kepkite 10-15 minutes. Iš&ęę#353;ėmę i&įįį#353;š orkaitės, netrukus šąąiškrėskiteš iš formelių irŠ paližkite,šššššš kad atauštųų.
Uogienę pertrinkite per sietelį ir pakaitinkite su 2 šaukštais vandens. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies. Uogiene plonai aptepkite meduolius.
Šokoladą ištirpinkite puodelyje, įstatyme į indą su karštu vandeniu. Tirpintu šokoladu aptepkite meduolius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!