Mėsos šlaunelės

Ingridientai:
800 g kiaulienos,
1 svogūnas,
1 šaukštas sviesto svogūnams pakepinti,
1 šaukštas grietinės,
prieskonių,
žalumynų,
druskos.
Gaminimas
Kiaulienos nugarinė prie šonkauliukų supjaustoma gabaliukais, išimami kauliukai (jie bus reikalingi šlaunelėms), mėsa pamušama, pabarstoma pipirais, druska ir apdedama pakepintais svieste svogūnais, pabarstoma petražolių lapeliais ir į vidų įdedamas išimtas ir nugramdytas kauliukas. Mėsa susukama, surišama ir ištroškinama su prieskoninėmis daržovėmis.
Patiekiama, nuėmus siūlus ir užpylus tuo pačiu perkoštu padažu, kuriame buvo troškinama. Į perkoštą padažą pridedama svieste pakepintų svogūnų, grietinės ir maišant pakaitinama. Valgoma su virtomis bulvėmis, raugintais agurkais. Tai šventinis valgis kaime.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!