Migdolinis varškės pyragas

Ingridientai:
300 g miltu,
250 g. sviesto,
250 g cukraus,
150 g maltų migdolų,
4 kiaušiniai,
truputis druskos,
750 g varškės,
1 pakelis vanilinio pudingo,
1 valgomasis šaukštas tarkuotos džiovintos citrinos žievelės,
50 ml grietinėlės,
100 g medaus,
100 g migdolų drožlių.
Gaminimas
Užminkykite tešlą iš miltų, 200 g sviesto, 100 g cukraus, maltų migdolų, 1 kiaušinio ir žiupsnelio druskos. Užminkytą tešlą valandai padėkite į šaldytuvą. Tuo tarpu varškę sumaišykite su pudingo milteliais, 3 kiaušiniais, 150 g cukraus ir citrinos žievele.
Iškočiokite 2/3 tešlos ir išdėkite ją į sudedamą kepimo formą, padarydami bortelį. Subadykite tešlą šakute ir iškrėskite ant jos varškės masę. Likusią tešlą iškočiokite apskritimo forma ir uždėkite ant įdaro. Kepkite 45 min. 190° temperatūroje. Kol pyragas keps, grietinėlę užvirinkite su 50 g sviesto ir 100 g medaus. Sudėkite migdolų drožles, gerai išmaišykite ir iškrėskite masę ant pyrago viršaus. Dar kepkite 10 min.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!