Minkštas ir purus pyragas

Ingridientai:
10 porcijų:
500g miltų,
30g mielių,
150ml šilto pieno,
200g cukraus,
250g sviesto,
2 kiašiniai,
1 citrinos nutarkuotos žievelės.
Gaminimas
Miltus persijoti į dubenį. Iš mielių, pusės kiekio pieno, žiupsnelio cukraus ir trupučio miltų užmaišyti raugą. Laukti kol pakils 30min. Orkaitę iš anksto įkaitinti iki 210 laipsnių. Po to į tešlos raugą sudėti miltus, likusį pieną, 80g cukraus, 100g ištirpinto sviesto, 1 kiaušinį ir citrinos žieveles. Išminkyti, suformuoti lakštą ir ištiesti ant riebalais išteptos skardos. Truputį palaukti, kol dar pakils. Į tešlą iįpausti likusio sviesto gabalėlius, duobutes užberti cukrumi. Visą tešlos paviršių patepti kiaušiniu. Kepti apie 30-40min. Iškeptą pyragą supjaustyti skardoje ir patiekti.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!