Obuolių - Vyšnių pyragas

Ingridientai:
Tešla:
1/2 kg. miltų,
2 baltymai,
žiupsnelis druskos,
stiklinė vandens.

Įdaras:
1 kg. obuolių,
150 g. sviesto,
150 g. džiūvėsėlių,
šaukštelis cinamono,
1/2 stiklinės cukraus,
1/2 stiklinės cukraus pudros,
stiklinė vyšnių džemo.
Gaminimas
Iš miltų, baltymų, druskos ir vandens užminkyti tešlą (truputį tirštesnę nei įprastiems pyragams). Uždengti, palikti šiltai 1-2val. Didelio stalo viduryje padėti didelę lėkštę, ją uždengti drobe, per sietelį pabarstyti miltų. Tešlą iškočioti ir padėti lėkštės viduryje. Rankas patrinti miltais ir tešlą nuo vidurio tampyti į abi puses, kad būtų kuo plonesnė. Pusvalandį palaikyti, kad padžiūtų. Obuolius nulupti, išpjauti sėklalizdžius, sutarkuoti, suberti cukrų ir cukraus pudrą, cinamoną, išmaišyti (jei obuoliai labai sultingi - įberti džiūvėsėlių). Obuolių masę plonu sluoksniu sudėti ant tešlos ir pašlakstyti išlydytu sviestu. Ant obuolių užtepti vyšnių džemo, o paskui, prilaikant drobe, pyragą suvynioti ir suslėgti. Kepimo skardą patepti sviestu, pabarstyti džiūvėsėliais ir dėti pyragą. Jei vyniotinis ilgas - galima perpjauti į kelias dalis. Viršų patepti sviestu ir 30 min. kepti 200 laipsnių temperatūroje. Iškepusį pyragą supjaustyti gabalėliais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!