Obuolių pyragas su migdolais ir cinamonu

Ingridientai:
250 g sviesto,
4 obuoliai,
250 g cukraus,
tarkuota citrinos žievelė,
3 kiaušiniai,
150 g miltų,
šaukštelis malto cinamono,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
50 g maltų migdolų.

Gaminimas
1. Obuolius nulupame, išpjauname sėklalizdžius, o minkštimą supjaustome į 8 dalis.
2. Puode ištirpiname 50 g sviesto, sudedame obuolius ir įberiame 50 g cukraus. Maišydami kaitiname, kol obuoliai, pradeda karamelizuotis. Užberiame tarkuotą citrinos žievelę. Sudedame į kepimo formą ir atvėsiname.
3. Į dubenį sudedame likusį sviestą, suberiame likusį cukrų ir sukame, kol masė tampa puri. Pamažu, nuolat sukdami, sudedame išplaktus kiaušinius. Įmaišome miltus, cinamoną, kepimo miltelius ir migdolus. Tešlą sudedame ant obuolių ir išlyginame.
4. Kepame 180° C karštumo orkaitėje 50-60 minučių.
5. Iškepusį pyragą 15 minučių vėsiname kepimo formoje.

Pastabos:
Gaminimo laikas: 1 val. 45 min. Porcijoje: apie 680 kcal (6 porcijos)
Šis pyragas kiek pastovėjęs tampa vis skanesnis. Sandariai uždarytame inde jį galite laikyti iki savaitės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!