Paprasčiausios mielinės tešlos pyragas

Ingridientai:
500 g miltų,
250 g pieno,
30 g mielių,
120 g cukraus,
4 kiaušinių tryniai,
120 g margarino,
3 g druskos,
citrinos žievelė,
vanilinis cukrus,
kiaušinis.
Gaminimas
Į dubenį išsijoti miltus, viduryje padaryti duobutę. Pieną pašildyti maždaug iki 35°C, į jį sutrupinti mieles, įberti šaukštelį cukraus ir išmaišyti. Gautą mišinį supilti į duobutę miltuose ir maišyti su kraštuose esančiais miltais, kol tešla pasidarys grietinės tirštumo. Tada apiberti šonuose likusiais miltais ir palikti kilti 15-20 min.

Kiaušinių trynius išsukti su likusiu cukrumi, sudėti supjaustytą margariną ir išmaišyti. Mišinį supilti ant mielių, pabarstyti druska ir užminkyti tešlą. Baigiant minkyti suberti nutarkuotą citrinos žievelę, pabarstyti vaniliniu cukrumi. Tešlą sudėti į didesnį dubenį, uždengti ir palikti kilti 1-2 val.

Iš pakilusios tešlos suformuoti pyragą (galima tešlą padalyti į tris dalis ir supinti pynutę arba iš dviejų jos dalių suvyti virvelę). Viršų aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti cukrumi, kapotais riešutais ar aguonomis.

Kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 30-45 min., kol viršus gražiai parus. Ar kepinys iškepęs, patikrinama įsmeigus ilgą medinį iešmelį. Jeigu ištraukus jis sausas - pyragas paruoštas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!