Plačiųjų lakštinių apkepas su aviena ir karameliniu alaus padažu

Ingridientai:
Apkepui:
100 g kapotos avienos
50 ml „Švyturio Baltijos“ tamsiojo alaus
50 g aliejaus
100 g cukinijų
100 g baklažanų
100 g padažo (bešamelio)
100 g fermentinio sūrio
3 česnako skiltelių 
petražolių
druskos
pipirų
džiūvėsėlių
3-4 vnt. lakštinių
Padažui:
100 ml tamsiojo alaus
25 g karamelinio balzaminio acto
5 g kukurūzų krakmolo
Gaminimas

Avieną pakepinti aliejuje, įpilti tamsiojo alaus ir troškinti, kol alus išgaruos. Daržoves supjaustyti išilgai ir apkepti ant grotelių ar keptuvėje.
Pagaminti padažą iš pieno, miltų ir sviesto.
Ištepti kepimo formos dugną aliejumi, pabarstyti džiūvėsėlių, pakloti lakštinių sluoksnį, ant jo dėti daržovių ir kapotos avienos sluoksnį, užpilti padažo, pabarstyti tarkuoto sūrio, vėl kartoti iš naujo (lakštiniai, daržovės, aviena, padažas, sūris). Uždėti paskutinį lakštinių sluoksnį, supilti visą likusį padažą ir pabarstyti sūrio. Kepti orkaitėje 140-150o C, kol išsilydys sūris ir patiekalas gražiai apkeps.

Padažas:
Alų verdant nugarinti iki pusės tūrio, supilti balzaminį actą, mai&scar

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!