Portugališkas jautienos bifšteksas

Ingridientai:
750 g jautienos (6 bifšteksai),
30 g sviesto,
30 g alyvuogių aliejaus,
50 g portveino,
10 g grūstų česnakų,
druskos,
pipirų,
lauro lapų.
Gaminimas
10 min učių prieš pradedant kepti, mėsos gabaliukus pabarstykite druska ir pipirais. Sviestą ir aliejų įkaitinkite keptuvėje. Riebaluose apkepkite grūstus česnakus ir 1 lauro lapą. Sudėkite mėsą ir gerai apkepkite iš abiejų pusių apie 20 minučių.

Norint gauti geras sultis, reikia kartkartėmis pasmaigstyti mėsą, kad išbėgtų kraujas. Įpilkite portveino arba chereso. Nupilkite truputį sulčių. Patikrinkite, ar pakanka prieskonių. Ištraukite lauro lapą ir tuojau tiekite. Sultis užpilkite ant mėsos.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!