Pyragaičiai su aguonomis ir medumi

Ingridientai:
500 g. miltų, 225 ml. pieno,
po žiupsnelį druskos ir cinamono,
3 šaukštai cukraus,
100 g. Sviesto, 20 g. Mielių,
citrinos žievelė,
4 kiaušiniai,
3 šaukštai medaus,
300 g. Maltų aguonų,
100 g. susmulkintų citrinų cukatų,
migdolų drožlių,
kiaušinio baltymas.
Gaminimas
Miltus suberiame kauburėliu, o viduryje padarome duobutę. Į ją supilame mieles, išleistas 100 ml. pieno su šaukšteliu cukraus. Išmaišome. Paliekame 15 minučių pastovėti. Įdedame 50 g. sviesto, įberiame 1,5 šaukšto cukraus, tarkuotos citrinos žievelės, druskos, įmušame kiaušinius ir užmaišome tešlą. 30 minučių laikome šiltai.

125 ml. pieno užverdame su medumi, aguonomis, cinamonu, likusiu cukrumi, sviestu ir puse kiekio cukatų. Iškočiotą tešlą supjaustome 12 cm kraštinės ilgio kvadratais ir patepame kiaušinio baltymu. Kraštus užlenkiame. Įdarome aguonų mišiniu. Apibarstome cukatomis ir migdolais. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 20 minučių.

Pastabos:
Kiaušiniai ir sviestas turi būti kambario temperatūros. O ruošdami tešlą, skysčius pilkite į miltus plona srovele ir nuolat maišykite

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!