Pyragas su mėsa ir Savojos kopūstais

Ingridientai:
250g. miltų,
pusė pakelio mielų,
pusė šaukštelio cukraus,
25ml. alyvų aliejaus,
pusė gūžės Savojos kopūsto,
150g. bekonienos,
350g. mėsos faršo,
2 kiaušiniai,
100g. tarkuoto fermentinio sūrio,
svogūnas,
150g. grietinėlės,
druskos,
šaukštas smulkintų žalumynų.
Gaminimas
Mieles užpilame 250ml. šilto vandens, suberiame cukrų, žiupsnelį druskos, gerai išmaišome ir paliekame 15-20 minučių šiltai, kad pakiltų. Paskui suberiame miltus, užminkome tešlą ir, pridengę drobiniu rankšluosčiu, vėl padedame 15-20 minučių pakilti.

Tešlą iškočiojame 27cm. skersmens skrituliu ir įklojame į 26cm. skersmens riebalais pateptą kepimo formą taip, kad krašteliai kiek užsilenktų. Paviršių subadome šakute. Padedame 15 minučių pastovėti.

Atskiriame kopūstlapius. Išpjauname stambesnes "gyslas". Lapus 2-3 minutes blanširuojame karštame pasūdytame vandenyje. Svogūną nulupame, smulkiai supjaustome ir patroškiname įkaitintame aliejuje. Sudedame faršą, kubeliais supjaustytą bekonieną, ir maišydami pakepiname 5 minutes. Kopūstus sumaišome su faršo mase ir gražiai sudedame ant tešlos. Kiaušinius suplakame ir sumaišome su grietine, tarkuotu sūriu. Gautą masę supilame ant pyrago viršaus.

Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 25 minutes. Prieš tiekdami apibarstome smulkintais žalumynais.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!