Pyragėliai su slyvomis

Ingridientai:
250 g miltų,
100 g sviesto,
50 g cukraus pudros,
kiaušinio trynys,
2 šaukštai tarkuotos citrinų žievelės.

Įdarui:
950 g smulkintų migdolų,
6 slyvos,
50 g cukraus pudros,
kiaušinio baltymas,
3 lašai migdolų esencijos.
Gaminimas
Į persijotus miltus suberkite tarkuotą citrinos žievelę, sviestą ir kapokite, kol miltai sušoks.

Suberkite cukraus pudrą, įdėkite trynį, įpilkite du šaukštelius šalto vandens ir greitai užminkykite tešlą. Suvyniojusi į foliją, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.

Paruoškite įdarą: kiaušinio baltymą kiek paplakite, suberkite maltus migdolus, cukraus pudrą, įlašinkite migdolų esencijos ir gerai išmaišykite.
Slyvas perpjaukite ir išimkite kauliukus. Puseles įdarykite paruošta migdolų mase ir suglauskite.
Tešlą padalykite į šešias lygias dalis ir iškočiokite papločius. Kiekvieno viduryje dėkite po slyvą, sulenkite pusiau ir sulipinkite kraštus.

Pyragėlius išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, viršų subadykite, aptepkite baltymu ir apibarstykite cukraus pudra. Kepkite 40-45 minutes 190°C karštumo orkaitėje.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!