Rikotos sūrio skrebučiai su apelsinų padažu

Ingridientai:
4 porcijoms:

225 g perkoštų apelsinų sulčių;
1/3 stiklinės cukraus;
2 valg. š. sviesto;
2 valg. š. grietinės;
1 valg. š. apelsinų likerio;
Alyvuogių aliejaus kepimui;
225 g šviežio sutrinto rikotos (Ricotta) sūrio;
1/3 stiklinės sijotų miltų;
2 kiaušiniai;
1 valg. š. sutarkuotos apelsino žievelės;
2 valg. š. cukraus pudros;
1 apelsinas.
Gaminimas
Į nedidelį puodą supilkite apelsinų sultis, cukrų, sviestą, grietinę ir likerį. Pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol išsilydys sviestas, ir įkaitinkite iki virimo. Virkite ant lėtos ugnies, kol masė sutirštės.

Į dubenį sudėkite rikotos sūrį, miltus, kiaušinius ir sutarkuotą apelsino žievelę. Viską gerai sumaišykite. Įkaitinkite keptuvėje aliejų, dėkite po šaukštą gautos masės ir kepkite po 1-2 min. iš abiejų pusių. Išimkite kiaurasamčiu, nusausinkite ant virtuvinių servetėlių.

Patiekdami skrebučius, apibarstykite juos cukraus pudra, papuoškite apelsino skiltelėmis ir valgykite su padažu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!