Rizotas su špinatais ir kumpiu

Ingridientai:

4 porcijoms:

500 g šaldytų arba šviežių špinatų;
Druska;
90 g sviesto;
1 smulkiai supjaustytas nedidelis svogūnas;
350 g rizoto ryžių;
3 stiklinės (750 ml) verdančio daržovių sultinio;
8 griežinėliai kumpio;
Ką tik sumalti juodieji pipirai;
60 g ką tik sutarkuoto parmezano (Parmigiano Reggiano) sūrio.
Gaminimas
Pasūdytame vandenyje pavirkite špinatus, kol suminkštės (3-4 min.). Nukoškite, nuspauskite nuo špinatų likusį vandenį ir smulkiai juos supjaustykite.

Ant vidutinės ugnies didelėje keptuvėje ištirpdykite sviestą. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite, kol pasidarys permatomi (3-4 min.). Suberkite ryžius ir pakepinkite 2 min. Įpilkite ½ stiklinės sultinio (125 ml) ir kaitinkite, kol susigers. Sudėkite špinatus ir viską gerai sumaišykite. Maišant, kad susigertų, dalimis ir toliau pilkite daržovių sultinį, kol suminkštės ryžiai (15-18 min.). Pagardinkite rizotą pipirais ir įmaišykite likusį sviestą bei parmezaną. Nuimkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite 2 min.

Ant nedidelės ugnies mažoje keptuvėje pakepkite kumpį, kol apskrus (apie 5 min.). Šaukštu sudėkite rizotą į serviravimo lėkštes, į kiekvieną ant viršaus įdėdami po 2 gabalėlius kumpio. Patiekite karštą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!