Rūkytos mėsos ir meliono salotos

Ingridientai:
650g šalto rūkymo mėsos (kiaulienos),
2 šaukštai sviesto,
1 šaukštelis mairūno,
nedidelis saldus melionas,
300 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių,
4 šaukštai obuolių acto,
maltų raudonųjų pipirų,
5 šaukšteliai alyvuogių aliejaus,
petražolių arba koriandro, druskos.
Gaminimas
Rūkytą kiaulieną supjaustyti nedideliais kubeliais ir kepinti ant silpnos ugnies 8 minutes. Apibarstyti mairūnu. Melioną perpjauti pusiau, išimti sėklas ir specialiu šaukštu išpjauti rutuliukus. Meliono rutuliukus sudėti į dubenį greta atvėsusios mėsos. Žirnelius 6 minutes virti pasūdytame vandenyje (arba pagal instrukciją ant pakuotės), nupilti vandenį, nuplauti šaltu vandeniu ir sietelyje šiek tiek padžiovinti. Žirnelius sudėti į dubenį su mėsa. Paruošti tirštą padažą iš acto, druskos, pipiru, alyvuogių aliejaus. Padažą gerai išmaišyti. Aplieti salotas ir vėl išmaišyti. Nuplauti žalumynus, supjaustyti ir apibarstyti jais salotas.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!