Šachmatinis tortas

Ingridientai:
Biskvitui:
6 tryniai,
12 šaukštų cukraus,
pakelis vanilinio cukraus,
6 baltymai,
8 šaukštai miltų,
6 šaukštai krakmolo,
6 šaukštai kakavos,
4 šaukštai apelsinų likerio.

Įdarui ir papuošimui:
1/2 stiklinės pieno,
700 g varškės,
10 šaukštų cukraus,
1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
1 apelsino sulčių,
3 šaukšteliai želatinos,
2 stiklinės grietinėlės,
plytelė kartaus šokolado.
Gaminimas
Šokoladinis biskvitas: sutrinti trynius su puse kiekio cukraus ir vanilinio cukraus, kad masė taptų puri. Atskirai išplakti baltymus, pamažu beriant likusį cukrų. Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais ir šokoladu ar kakava. Sudėti į trynius pakaitomis su plaktais baltymais ir atsargiai sumaišyti, nenaudojant plaktuvo. Tortinės formos dugną ištepti sviestu. Į formą pridėti tešlos ir išlyginti paviršių. Kepti 25 min. 180 laipsnių temperatūroje. Biskvitui leisti ataušti, perpjauti į tris dalis ir pašlakstyti jas likeriu. Dvi dalis supjaustyti maždaug 2 cm pločio žiedais. Varškę sutrinti su pienu, cukrumi ir citrinos sultimis vandens vonelėje, kad masė taptų puri. Želatiną ištirpinti, supilti į varškės masę kartu su plakta grietinėle. Apatinę torto dalį ištepti plonu kremo sluoksniu, ant viršaus uždėti didžiausią biskvito žiedą. Jį taip pat patepti kremu. Žiedus dėti vieną ant kito, pakaitomis tai mažesnį, tai didesnį ir pertepti kremu. Torto viršų aptepti kremu ir išlyginti paviršių. Šokoladą ištirpinti, o kai sustings, nugramdykite, stambiomis drožlėmis papuoškite tortą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!