Saldi Velykų varškė

Ingridientai:
1 kg. balto riebaus sūrio,
7 tryniai,
1 stiklinė cukraus miltelių,
200 g. sviesto,
200 ml. grietinėlės,
150 g. razinų,
1 indelis konservuotų persikų,
keli lašai citrusų kvapo esencijos.
Gaminimas
Sūrį sumalkite, razinas nuplikykite, trynius su cukrumi ištrinkite. Grietinėlę užkaitinkite, supilkite trynius ir kaitindama trinkite, kol masė sutirštės. Į ją sudėkite sūrį, minkštą sviestą, įlašinkite aromato ir viską dar pertrinkite. Persikus nusunkite, 4 puseles palikite papuošti, likusius supjaustykite kubeliais ir su razinomis įmaišykite į masę. Naują išplautą gėlių vazonėlį kelias minutes palaikykite verdančiame vandenyje, švariai iššluostykite, išklokite marle. Į jį sukrėskite varškės masę, lengvai paspauskite, viršų prislėkite lėkštele. Vazonėlį įstatykite į didesnį indą taip, kad per skylutę galėtų išlašėti išrūgos, ir apie 8 val. palaikykite šaldytuve, po to išverskite ant plokščios lėkštės.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!