Šalta, aštri daržovių sriuba


Patiekalo šalis: Lietuva
Sudėtingumas: 3
Ingridientai:
saldžiųjų įvairių rūšių paprikų – 200 g,
pomidorų – 225 g (2 dideli arba 3-4 mažesni),
agurkų (su nulupta žieve) – 165 g,
ropinių svogūnų – 100 g (1 didelis arba 2 mažesni)
česnakų – 15 g (3 - 4 skiltelės)
petražolių – 8 g
acto (9%) - 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
pomidorų padažo – 30 g (1/2 valgomojo šaukšto)
alyvuogių aliejus – 15 g (1 valgomasis šaukštas)
vandens – 160 g
druskos – 3 g
vegetos – 3 g
maltų džiūvėsėlių – 20 g
maltų saldžiųjų paprikų – 3 g
kajeno pipirų – 1 g
žaliųjų alyvuogių be kauliukų – 13 g (5 vnt.)
juodųjų alyvuogių be kauliukų - 13 g
Gaminimas:

Geltonas saldžiąsias paprikas nuplaukite ir išskobkite sėkleles. 1/8 daržovių (geltonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles) supjaustykite smulkiais kubeliais, o likusias daržovės 7/8 (raudonąsias paprikas, pomidorus, agurkus, petražoles, svogūnus, česnakus) sudėkite į smulkintuvą ir plakite, kol sutrinsite iki vientisos konsistencijos. Po to sudėkite ledukus, pilkite alyvuogių aliejų, actą, pomidorų padažą, berkite džiūvėsėlius, druską, maltas saldžiąsias paprikas, kajeno pipirus ir viską gerai išmaišykite arba suplakite.
Sriubą pilkite į sriubos lėkštes, puoškite daržovių kubeliais bei žaliųjų ir juodųjų alyvuogių puselėmis.

Šaltinis: maxima.lt

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!