šaltibarščiai

Ingridientai:
2 litrai neriebaus kefyro arba rūgpienio,
1/2 litro silpnai marinuotų burokėlių arba 2-3 šviežiai virti burokėliai,
1-2 agurkai,
žalių svogūnų laiškų,
druskos,
2 kietai virti kiaušiniai.
Gaminimas
Į didesnį dubenį supilame marinuotus burokėlius, suberiame nuluptus, smulkiai supjaustytus agurkus, sukapotus svogūnų laiškus, krapus. Užpilame kefyru, pasūdome, suberiame smulkiai supjaustytus kietai virtus kiaušinius ir išmaišome. Prieš tiekdami į stalą, šaltibarščius 1 valandą palaikome šaldytuve. Valgome su karštomis virtomis bulvėmis.

Pastabos: Nėra idealaus šaltibarščių recepto - ši sriuba visada atspindi jos ruošėjo skonį. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, atskiedžiame virintu vandeniu, šaltu pienu, grietinėle. Kefyrą galime sumaišyti su grietine arba jogurtu. Jeigu šaltibarščius darome iš šviežiai išvirtų burokėlių, juos supjaustome labai plonais šiaudeliais, apibarstome druska ir truputį palaikome.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!