Šiupinys

Ingridientai:
1/2kg neriebios kiaulienos,
po 1/2 stiklinės miežinių kruopų, žirnių ir pupelių,
1/2kg bulvių,
2—3 svogūnai,
prieskonių (pipirų, lauro lapelių, kalendrų),
šaukštas aliejaus svogūnams pakepinti,
druskos.
Gaminimas
Į puodą sudedamos kruopos, žirniai, pupelės, aliejuje pakepinti svogūnai, užpilama 2—3l. vandens ir užvirinama. Sudedama mėsa, prieskoniai, druska ir verdama, kol mėsa suminkštės. Tada ji išimama, sudedamos sutarkuotos kiek nuspaustos bulvės ir, maišant mediniu šaukštu, išverdama tarkė. Gatavas šiupinys supilamas į molinį dubenį, viduryje padaroma duobutė, į kurią sudedami supjaustyti kiaulienos gabalėliai.

Pastabos:
Šiupinys — tradicinis žemaičiu valgis, mėgstamas kaip ir košė. Valgomas pietums.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!