SLYVOS RAUDONAJAME VYNE

Ingridientai:
1 apelsinas,
1 citrina,
750 ml (3 stiklinės) raudonojo vyno su stipriu vaisių aromatu,
500 ml (2 stiklinės) vandens,
1/4 stiklinės cukraus pudros,
1 žievelė cinamono,
žiupsnelis šviežiai malto muskato,
2-3 gvazdikėliai,
1 laurų lapelis,
900 g didelių slyvų be kauliukų,
apelsino žievelių.
Gaminimas
Daržovių peiliuku išpjauname 2-3 juosteles iš apelsino ir citrinos žievelių. Į puodą supilame išspaustas apelsino ir citrinos sultis. Supilame vyną, vandenį, suberiame cukrų, įdedame prieskonius, pipirus, lauro lapelį ir žieveles. Verdame pamaišydami ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirps. Sudedame slyvas, sumažiname ugnį ir pridengę verdame 10-15 min., kol suminkštės. Nukeliame nuo ugnies ir paliekame atvėsti. Kiaurasamččiu išimame slyvas ir sudedame įį lėkšštęę. Likusįį skysįętį verdame ant didelės ugnies 5-10 min., kol sutiršštėsžž. Perkšošiame irš iš karto užpššilame slyvas. Atvėėsiname, po to atšaldome. Tiekiame papuošųųųę apelsino žievėės juosteėlėmis. Kartu galima patiekti grietininių ar vanilinių ledų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!