Šokoladinis Bavarijos kremas

Ingridientai:
180 ml pieno,
100 g cukraus,
4 kiaušinių tryniai,
125 g pusiau saldaus trupinto (juodojo) šokolado,
1 šaukštas želatinos miltelių,
23 cm skersmens, 2,5 cm storio parduotuvėje pirktas biskvitas,
500 ml tirštos grietinėlės,
Tarkuoto pusiau saldaus baltojo šokolado, papuošti.
Gaminimas
Užvirinkite pieną mažoje keptuvėje ant mažos ugnies. Suplakite cukrų ir kiaušinius vidutinio dydžio dubenyje iki balkšvos ir tirštos masės. Iš lėto supilkite pieną į kiaušininį mišinį nuolat pamaišydami. Vėl supilkite į keptuvę ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies prieš pat užverdant. Atvėsinkite 5 minutes, paskui sudėkite šokoladą ir želatiną ir maišykite, kol ištirps. Atvėsinkite. Sudėkite biskvitą į 23 cm skersmens formą. Apšlakstykite romu. Suplakite grietinėlę iki standžių putų ir supilkite į šokoladinį mišinį. Sukrėskite mišinį ant biskvito. Atvėsinkite šaldytuve, kol sustings, apie 4 valandas. Papuoškite tarkuotu šokoladu prieš pat patiekdami.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!