Šokoladinis pyragas su mėtų glajumi

Ingridientai:
100 g juodojo šokolado,
3 šaukštai grietinės,
150 g pieno,
100 g sviesto,
300 g cukraus,
1 arbatinis šaukštelis sodos,
1 kiaušinis,
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus,
2 stiklinės miltų,
truputis druskos.

Glajui:
2 baltymai,
300 g cukraus,
5 šaukštai šalto vandens,
2 šaukštai labai stiprios mėtų arbatos arba 1 šaukštas šviežių mėtų sulčių.

Gaminimas
Šokoladą pamažu ištirpiname vandens vonelėje. Sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šokoladą pamažu įmaišome į sviesto masę. Tada įmaišome išplakta kiaušinį. Miltus išsijojame su soda. Į tešlą sudedame maždaug 1/2 miltų, išmaišome. Po to įmaišome grietinę, vėliau dalimis sudedame tai miltus, tai pilame pieną. Tešlą supilame į riebalais pateptą skardą ir kepame apie 45 min. Išimame iš skardos ir atvėsiname.

Glajui: emaliuotame dubenėlyje išplakame baltymus su cukrumi ir vandeniu. Tada dubenėlį dedame į verdančio vandens vonelę ir plakame mikseriu 7-9 min., kol masė sutirštėja. Tada įpilame mėtų arbatą ir šia mase apdedame pyragą. Paliekame atvėsti. Šokoladinį pyragą galima sulaistyti romu ar brendžiu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!