Spagečiai su alyvuogėmis ir ančiuviais

Ingridientai:
4-6 porcijos:
2 raudoni supjaustyti svogūnai,
1-2 džiovintos sutrupintos aitriosios paprikos,
6 valgomieji šaukštai pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus,
3 skiltelės susmulkinto česnako,
4 sūdytos ančiuvių filė,
750g prinokusių pomidorų, odelę nulupti ir smulkiai supjaustyti,
1 indelis (lOOg) juodųjų alyvuogių,
1 valgomasis šaukštas sūrime marinuotų kaparių, supjaustyti,
500g spagečių,
1 valgomasis šaukštas susmulkintų petražolių.
Gaminimas
Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 5 minutes pakepinkite svogūną ir paprikas. • Sudėkite česnaką ir ančiuvius ir kepkite apie 5 minutes ant mažos ugnies, trindami ančiuvius šakute, kol jie išsileis aliejuje. Įmaišykite pomidorus ir pakaitinkite apie 15 minučių. Sudėkite alyvuoges, kaparius ir troškinkite dar 5 minutes.

Spagečius išvirkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens, kad liktų apykiečiai. Nukoškite ir sudėkite į padažą. Apibarstykite petražolėmis ir patiekite į stalą.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!