Spurgos pavakariams (kropeliai)

Ingridientai:
1kg miltų,
3 stiklinės pieno,
30g mielių,
1 kiaušinis,
100g cukraus,
50g taukų,
vanilinio cukraus arba citrinos žievelių,
10g druskos,
100g miltinio cukraus užbarstyti,
kiaulinių taukų spurgoms virti.
Gaminimas
Tešla ruošiama kaip mieliniam pyragui, tik ji turi būti daug minkštesnė.
Kai užminkyta tešla pakyla, virimui riebalai įkaitinami, į juos pamirkytu metaliniu šaukštu leidžiamos norimo dydžio spurgos. Apverdama viena, paskui kita pusė. Iš riebalų išgriebiamos skylėtu graibštu ant rėčio. Paskui apibarstoma miltiniu cukrumi.

Pastabos:
Šios spurgos būdavo valgomos Suvalkijoje per rugiapjūtę pavakariams su pienu arba su uogomis paskanintu vandeniu. Karštos jos skanios, bet greit sužiedėja.
Žemaitijoje į tešlą nededama nei kiaušinių, nei riebalų. Užminkoma kietesnė tešla. Kai pakyla, daromos nedidelės bandelės ir verdamos puode ant garų. (Į puodą įpilama vandens, pripjaustoma kūlio šiaudų, šie uždengiami drobule, o ant jos dedamos viena eile bandelės.) Karštos valgomos su spirgučių ir grietinės dažiniu arba su pienu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!