Sriuba su bulvių omletu


Sudėtingumas: 4
Ingridientai:

1,5 l nuoviro,
1 morka,
1 salieras,
1 poras,
1 svogūnas,
1 šaukštas žalių žirnelių,
20 g sviesto,
0,5 sultinio kubelio.

Omletui:
40 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2 bulvės,
30 g manų kruopų,
20 g miltų,
1 šaukštas pieno arba grietinėlės,
1 šaukštas riebalų,
druska,
petražolių lapeliai.

Gaminimas:
Supjaustykite nuluptus šakniavaisius ir porą, apkepinkite riebaluose, užpilkite vandeniu ir išvirkite. Į nuovirą sudėkite sultinio kubelį ir žirnelius. Supjaustytą omletą dėkite į lėkštę arba patiekite atskirai.
Omletui riebalus ištrinkite su druska ir kiaušinio tryniais, sudėkite išvirtas ir sutrintas bulves, susmulkintas petražoles, manų kruopas, miltus ir apšlakstykite pienu. Sumaišykite su išplaktais baltymais. Tešla turi būti apyskystė. Skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsiais, supilkite tešlą ir iškepkite orkaitėje. Atvėsusį omletą supjaustykite gabalėliais arba juostelėmis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!