Sveikas kalėdinis vyniotinis

Ingridientai:
350 g rupių miltų;
1 pak. kepimo miltelių
500 g varškės;
150 g vaisinių javainių dribsnių;
½ arb. š. druskos;
50 g sviesto;
Trinta citrinos žievelė;
100 g cukraus;
80 g mažais kubeliais pjaustytų apelsinų žievelių cukatų;
4 valg. š. razinų;
1 pak. vanilinio cukraus.

Aptepimui:

5 valg. š. cukraus pudros;
1 valg. š. vanilinio cukraus;
2 valg. š. lydyto sviesto.
Gaminimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos ar stalo. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Varškę padėti, kad nuvarvėtų skystis, tuomet sudėti į miltus. Taip pat sudėti javainių dribsnius, druską, sviestą, trintą citrinos žievelę, cukrų, apelsinų žievelių cukatas, razinas ir vanilinį cukrų. Viską suminkyti į vientisą tešlą.

Tešlą iškočioti ovalo formos ir susukti į vyniotinį. Jį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iki 150°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 70-80 min. Aptepimui cukraus pudrą sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Kepantį vyniotinį daug kartų pakaitomis aptepti sviestu ir pabarstyti cukraus mišiniu.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!