Švilpikai (bulbonai)

Ingridientai:
6—7 bulvės,
1 stiklinė miltų,
1—2 kiaušiniai,
50 g sviesto,
2 šaukštai grietinės,
druskos.

Padažui:
100 g varškės,
1/2 stiklinės pieno,
100 g lašiniukų,
druskos,
svogūnų laiškų,
krapų.
Gaminimas
Su lupenomis virtos bulvės nulupamos, sumalamos mėsmale, suberiami miltai, įmušami kiaušiniai, pasūdoma, viskas suminkoma, padaromas volelis, jis suplojamas ir supjaustomas įstrižais rombeliais. Šie sudedami į miltais išbarstytą skardą, aptepami plaktu kiaušiniu ir kepami nelabai karštoje orkaitėje.

Iš tokios pat bulvių masės, tik įbėrus dar 2 šaukštus krakmolo, paruošiami švilpikai virimui.

Iškepti švilpikai sudedami į indą, užpilami tirpytu sviestu bei grietine ar spirgučiais su pienu ar grietine ir 10—12 min troškinami.

Valgoma pusryčiams ar pavakariams.
Aukštaičiai (kupiškėnai) juos vadina bulbonais. Bulbonus valgo su varškės padažu.

Padažui varškė ištrinama po truputį pilant pieną, sudedami kubiukais supjaustyti ir paspirginti lašiniukai, pasūdoma. Svogūnų laiškai ir krapai smulkiai supjaustomi. Viskas išmaišoma.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!