TAURUSIS MAJONEZAS

Ingridientai:
150-200 ml alyvų aliejaus
1-1,5 kiaušinio trynio
mažiau kaip 1/4 šaukštelio druskos
0,5 šaukšto citrinų sulčių
1/4 šaukštelio raudonųjų pipirų
1 šaukštelis sumaltos citrinos žievelės
1/4 šaukštelio peletrūno miltelių

Gaminimas
Trynį su druska suplakti iki baltumo, po lašelį lašinti citrinų sultis ir kartu be paliovos plakti, o paskui, taip pat po truputį, porcijomis pilti aliejų, visą laiką plakant. Jei majonezas išeis pernelyg tirštas, po lašelį įlašinama citrinų sulčių. Į gatavą majonezą sudėti prieskonius ir dar kartą suplakti. Prieš pat valgant, kad būtų skanesnis ir geresnės konsinstencijos, į majonezą pridėti po vieną šaukštą suplaktos grietinėlės ir kiaušinių baltymų putų.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!