Trupininis

Ingridientai:
1/2kg miltų,
6 kiaušiniai,
300g sviesto,
1 stiklinė grietinės,
100g cukraus,
vanilinio cukraus,
2 dėžutės kondensuoto pieno su cukrumi.
Gaminimas
Sviestas išsukamas, mušama po kiaušinį, beriama po šaukštą cukraus ir sukama, kol sudedami visi kiaušiniai ir cukrus. Tada supilama grietinė, vanilinis cukrus ir užminkoma tešla. Jei tešla per kieta, įpilama dar grietinės. Tešla 2 val. laikoma šaldytuve, kad gerai atšaltų. Tada imama gabalais ir tarkuojama burokėlių tarka į riebalais išteptą skardą nestoru sluoksniu. Kepama karštai (pamaišant), kol trupiniai pagels.
Kondensuoto pieno dėžutės dedamos į šaltą vandenį ir virinamos apie 1 val. Paskui kiek atvėsinamos (neatidaryti karštų), atidaromos, pienas sukrečiamas ant šiltų trupinių, išmaišoma ir spaudžiant sudedama į formą. Atšaldžius pabarstoma cukrumi ir supjaustoma norimos formos gabalėliais.
Išmaišytus trupinius galima šaukštu išdėlioti ant pergamento ir atšaldyti kaip atskirus sausainėlius.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!