Turkiškai įdaryti moliuskai

Ingridientai:
1,5 kg stambių valgomųjų moliuskų,
750 g svogūnų,
100 g ryžių,
100 g alyvų aliejaus,
75 g Korinto razinų,
50 g v algomųjų pušies kankorėžių sėklų,
pipirų,
cinamono,
druskos.
Gaminimas
Moliuskus nuplaukite, nuvalykite, atidarykite kriaukles peiliu (viršutinės kriauklės dalies nenuimkite). Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode pašildykite aliejų, sudėkite svogūnus ir virkite toliau tol, kol suminkštės; svogūnus sugrūskite.

Sudėkite Korinto razinas, smulkintas kankorėžių sėklas, gerai nuplautus nevirtus ryžius. Įberkite druskos, pipirų, pagal skonį pagardinkite cinamonu. Gautos masės šaukšteliu prikrėskite į kiekvieno moliusko tuščią kriauklę.

Kriaukles uždarykite, vieną po kitos sudėkite į keptuvą, ant viršaus uždėkite lėkštę , o į lėkštę įdėkite ką nors sunkaus, kad kriauklės neatsidarytų. Įpilkite vandens, kad siektų viršutinę lėkštės briauną, uždenkite dangčiu, virkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos. Vanduo per tą laiką turi išgaruiti. Tiekite šaltus moliuskus.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!