UOGŲ KREPŠELIS

Ingridientai:
100g braškių
50g mėlynių
50g raudonųjų serbentų
50g geltonųjų serbentų
50g žemuogių
100g uogų džemo
100g mėgstamo likerio
(geriausia kokosinio)
100g plaktos grietinėlės
200g sluoksniuotos tešlos

Gaminimas
Tešla: į 500g miltų sudėkite mieles išleistas šiltame piene, 50g sviesto, kiaušinį ir druską. Tešlą suminkome ir padedame į šaldytuvą 1 valandai. Išėmę sudėkite likusi sviestą ir vėl išminkykite tešlą, iškočiokite, perlenkite 4-5 kartus ir vėl iškočiokite. Norint, kad tešla būtų trapi reikia iškočioti nemažiau kaip 4 kartus, prieš kiekvieną kočiojimą palaikę tešlą šaldytuve apie 15 minučių. Iš šios tešlos darome norimos formos krepšelius ir iškepame orkaitėje.
Uogas nuplaukite ir nusausinkite. Pašildykite džemą ir į jį įpilkite likerio. Džeme pakaitinkite uogas. Išgriebtas uogas dedame į krepšelius. Prieš patiekdami puošiame plakta grietinėle.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!