Vyniotinis su aguonomis

Ingridientai:
0,5 kg. miltų, 75 g. cukraus,
250 ml. pieno, 5 kiaušiniai,
125 g. sviesto arba margarino,
150 g. medaus, 250 g. aguonų,
75 g. miltinio cukraus,
35 g. mielių.
Gaminimas
Mieles ištirpiname šiltame piene, įberiame truputį cukraus, kad pradėtų putoti. Išplakame 3 kiaušinius, suberiame cukrų, druską, supilame ištirpintą sviestą arba margariną, suberiame persijotus miltus, supilame pakilusias mieles ir viską išmaišome. Tešla neturi būti labai skysta. Apibarstome miltais, apdengiame rankšluosčiu ir padedame šiltai, kad pakiltų. Tešlai pakilus, paimame iš kraštų ir suverčiame į dubens vidų. Išminkome, pabarstome miltais ir dar kartą pakildiname. Po to sugnaibome gabaliukais (apie 100g. kiekvienas), sudedame ant lentos ir leidžiame pakilti.

Įdarui išplakame likusius 2 kiaušinius, supilame pašildytą medų, suberiame aguonas, viską išmaišome. Jeigu masė skysta, įberiame džiūvėsėlių.

Tešlos gabalėlius iškočiojame, aptepame įdaru, sulankstome kaip balandėlį ir suvyniojame į išteptą aliejumi kepimo popierių. Popieriaus galus paliekame neužlankstytus. Vyniotinio siūlė turi būti neužlankstyta. Dedame į nekarštą orkaitę, o kai tešla pakyla, ugnį padidiname. Iškeptą vyniotinį atvėsiname, po to pabarstome miltiniu cukrumi.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!