Vyniotinis su vyšniomis ir putojančiu vynu

Ingridientai:
12 porcijų

4 kiaušiniai,
2 kiaušinių tryniai,
75 g miltų,
šaukštas krakmolo,
150 g cukraus,
šaukštas kakavos,
šaukštelis kepimo miltelių,
100 ml putojančio vyno,
15 g želatinos,
425 ml grietinėlės,
200 g konsevuotų vyšnių.
Gaminimas
Kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Baltymus plakame su 30 g cukraus, kol susidaro standžios putos. Visus trynius išsukame su trimis šaukštais šilto vandens ir 70 g cukraus. Baltymų masę atsargiai įmaišome į trynių. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir kakava. Mišinį per sietelį suberiame ant kiaušinių masės ir išmaišome.
Tešlą sudedame į skardą, išklotą pergamentiniu popieriumi.

Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 12-15 minučių. Iškepusį biskvitą išvožiame ant virtuvinio rankšluoščio, nuimame popierių. Suvyniojame vyniotinį ir ataušiname.
Dubenyje išbrinkiname želatiną ir sumaišome su likusiu cukrumi. Pastatome dubenį virš puodo su verdančiu vandeniu ir toliau maišome.

Palengva pilame putojantį vyną, ištirpiname želatiną. Atšaldome. 300 ml grietinėlės išplakame, sumaišome su želė ir konservuotomis vyšniomis (keletą paliekame papuošti). Vyniotinį atsargiai išvyniojame, aptepame kremu ir vėl susukame. Šaldome 3 valandas. Papuošiame plakta grietinėle ir vyšniomis.

Pasidalink su draugais!

Receptų kategorijos

Naujas komentaras

(būtinas)

Įveskite žodžius patvirtinimui

Recepto komentarai

Komentarų nėra. Parašyk komentarą pagal savo patirtį ir pasidalink nuomone su kitais!